Introductie

Lisanne Plieger startte 2019 met een nieuwe baan. Hoog tijd dus om haar wat beter te leren kennen en haar te vragen hoe zij haar mannetje staat als Relatie Manager binnen de technische detachering.

In dit artikel:

Lisanne Plieger

Relatie Manager

Voor hobby’s is er altijd weinig tijd geweest in het leven van Mart. Door het af en aan op zee zijn als Onderhoudsmonteur aan boord was er de ruimte niet voor. Maar zelfs nu hij netjes 40 uur in de week werkt, heeft hij nog altijd maar 1 ‘hobby’ in zijn vrije tijd: klussen. Mart is namelijk geboren met 2 rechterhanden. De man kan alles. Niet zo gek dus, dat hij in zijn vrije tijd vooral bezig is met klussen in zijn nieuwe huis.

Een dame die goed weet wat ze wil en daar ook naar handelt, dat is Lisanne (28) Plieger. In haar zoektocht naar een nieuwe baan had Lisanne dan ook een duidelijk beeld voor ogen. Ze zocht uitdaging, kansen om zich persoonlijk te ontwikkelen én meer contact met mensen.

“Ik sta graag in contact met anderen en vind face-to-face gesprekken hierin erg belangrijk. Dit was dan ook een van de voorwaarden voor mijn nieuwe baan. Vanuit mijn omgeving en via oud-studiegenoten kreeg ik de tip om me eens te oriënteren op de detacheringsbranche. Dit omdat persoonlijk contact hierin voorop staat en het commerciële aspect van deze sector een mooie drijfveer vormt.”

Relatie Manager in de techniek

Lisanne komt in contact met Kristina, HR Adviseur bij Evoke, en zo begint het balletje te rollen. “Al tijdens het eerste telefoongesprek met Kristina was er een klik die heel goed voelde. Ik vertelde waar ik naar op zoek was en mijn verhaal bleek aan te sluiten op de vacature voor Relatie Manager”, aldus Lisanne. Ze besluit een afspraak te maken met Kristina om elkaar beter te leren kennen en eenmaal op kantoor Breda is Lisanne overtuigd. Ze gaat aan de slag als Relatie Manager. “Mijn eerste indruk was direct goed. Niet alleen was de functie de uitdaging waar ik naar op zoek was, ook de sfeer, de leuke mensen binnen dit jonge bedrijf en het moderne kantoor gaven me direct een goed gevoel.”

“Mijn eerste indruk was direct goed. Niet alleen was de functie de uitdaging waar ik naar op zoek was, ook de sfeer, de leuke mensen binnen dit jonge bedrijf en het moderne kantoor gaven me direct een goed gevoel.”

Lisanne start begin dit jaar dan ook met veel enthousiasme aan haar carrière in de techniek bij Evoke. “Ik moet bekennen dat ik in eerste instantie wel wat twijfels had over het technische aspect van de functie als Relatie Manager. Ik had zelf namelijk geen ervaring in de technische sector. Gelukkig kwam dit onderwerp tijdens mijn gesprek met Kristina al aan bod.” Nieuwe Relatie Managers worden gedurende hun start bij Evoke namelijk goed begeleid. Zij krijgen de ruimte om zich te verdiepen in hun vakgebied en de diverse mogelijkheden binnen dit vakgebied. Daarbij krijgen zij hulp vanuit Evoke maar ook van meer ervaren collega’s. “Inmiddels ben ik ruim drie maanden werkzaam bij Evoke en kan ik op niveau meepraten over mijn vakgebied. Ik ben behoorlijk thuis in het vakjargon binnen de laboratorium techniek, waarbij je moet denken aan de namen van bepaalde technieken, maar ook de veel voorkomende werkzaamheden en taken in laboratoria. Het technische aspect van de functie, daar had ik me dus geen zorgen over hoeven te maken” lacht Lisanne.

Persoonlijk contact

Als Relatie Manager vorm je de schakel tussen aan de ene kant kandidaten die op zoek zijn naar een volgende stap in hun carrière, en aan de andere kant organisaties met een vraagstuk op het gebied van personeel.

Lisanne vertelt: “Dat is het leuke aan de functie van Relatie Manager, je staat in contact met beide kanten en dit geeft je werk een fijne dynamiek. Ik vind het leuk om aan de hand van persoonlijke gesprekken met kandidaten een totaal plaatje van iemand te vormen. Dit bereik je alleen door open vragen te stellen, te luisteren naar de antwoorden en daar vervolgens weer op door te vragen. Binnen Evoke hanteren we een 360 graden benadering, daarmee kijk je verder dan werkervaring en functietitel. Je focust bijvoorbeeld ook op hoe iemand zich heeft ontwikkeld en waar de ambities en passie van een kandidaat liggen. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van deze persoon en welke functie goed bij hem of haar past.”

“Dat is het leuke aan de functie van Relatie Manager, je staat in contact met beide kanten en dit geeft je werk een fijne dynamiek.”

De Relatie Managers bij Evoke gaan op basis van het gesprek met de kandidaat op zoek naar een functie die aansluit op zijn of haar wensen. Vervolgens wordt er in overleg met interessante technische opdrachtgevers gekeken naar de beste match. “In het begin vond ik vooral de gesprekken met opdrachtgevers erg spannend. Je zit namelijk wel bij grote bedrijven aan tafel om te praten over mogelijkheden en openstaande vacatures.”

“In het begin vond ik vooral de gesprekken met opdrachtgevers erg spannend. Je zit namelijk wel bij grote bedrijven aan tafel om te praten over mogelijkheden en openstaande vacatures.”

“Gelukkig biedt Evoke ook hierin mogelijkheden tot training en je wordt door je Regio Manager één-op-één begeleid.” Deze support is iets wat Lisanne als prettig ervaart. “Joost, Regio Manager bij Evoke Breda, heeft mij en twee andere nieuwe collega’s vanaf onze eerste werkdag goed meegenomen in onze taken. Hij geeft tips over het voeren van gesprekken en ik krijg inhoudelijke feedback om mezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast zijn de lijntjes intern lekker kort. De deur staat altijd open en je kunt altijd op een collega afstappen wanneer je een vraag hebt.”

Verantwoordelijkheid en motivatie

De functie van Relatie Manager bestaat dus voor een groot gedeelte uit persoonlijk contact met kandidaten en opdrachtgevers. Daarnaast heeft de functie ook een commercieel sales aspect. “Je werkt als team gezamenlijk aan een bepaald doel, de teamdoelstellingen. Maar als Relatie Manager ben je ook verantwoordelijk voor je eigen vakgebied, en daar horen persoonlijke doelstellingen bij”, legt Lisanne uit.

 “Je werkt als team gezamenlijk aan een bepaald doel, de teamdoelstellingen. Maar als Relatie Manager ben je ook verantwoordelijk voor je eigen vakgebied, en daar horen persoonlijke doelstellingen bij”

“Zelf beschouw ik deze doelstellingen als een mooie uitdaging. Het geeft mijn werk een bepaald doel, waardoor ik gemotiveerd en gefocust blijf. Ook als het een week even wat minder gaat geven de doelstellingen me energie. Schouder eronder en door!”

De inzet en het doorzettingsvermogen van Relatie Managers wordt dan ook beloond wanneer zij succes behalen in het realiseren van hun doelstellingen. “Mijn eerste plaatsing was echt een persoonlijk hoogtepunt”, vertelt Lisanne. “Vanaf mijn eerste dag is dat natuurlijk het ultieme doel geweest. Het moment waarop je een kandidaat succesvol verbindt aan een project bij een opdrachtgever geeft enorm veel voldoening! Dat is waar je het uiteindelijk voor doet! Samen met het team vieren we deze successen, dit motiveert niet alleen jezelf maar ook andere om door te pakken.”

De eerste kandidaat die ik heb kunnen verbinden aan een uitdagend project bij een opdrachtgever gaf me enorm veel voldoening!

Lisanne PliegerRelatie Manager

Toekomstplannen

Terugkijkend op de carrièreswitch die Lisanne gemaakt heeft vertelt ze het volgende: “Ik was op zoek naar een baan met voldoende afwisseling en die heb ik zeker gevonden! Mijn advies aan anderen, en dan met name dames, is dan ook om je vooral niet af te laten schrikken door de ‘mannenwereld’. Ik kom dagelijks in contact met ontzettend leuke vrouwen, allemaal werkzaam binnen de technische sector, en ervaar het dus ook helemaal niet als een mannenwereld.”

De toekomst ziet Lisanne vol vertrouwen tegemoet. “Ik ben nog lang niet uitgeleerd in mijn functie als Relatie Manager, hierin kan ik zeker nog groeien terwijl ik mezelf verder ontwikkel. Maar ook voor de toekomst zie ik binnen Evoke voldoende mogelijkheden. Evoke is een jong bedrijf, en ik heb andere collega’s zien doorgroeien naar functies als Senior Relatie Manger en Team Manager. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat ik mezelf binnen de organisatie kan blijven ontwikkelen, ook op de lange termijn.”

CARRIÈREMATCH

Zelf aan de slag als Relatie Manager?

Lijkt het jou leuk om net als Lisanne jezelf commercieel uit te dagen in de functie van Relatie Manager? Bekijk dan direct onze openstaande vacatures of neem contact op met Rick de Haas.

Leave a Reply